Reiki

Reiki je univerzalna življenjska energija/sila, ki je v nas in vsepovsod okoli nas. Reikist jo prenaša/kanalizira s polaganjem rok na telo drugega človeka.

Reiki:

  • sprošča napetosti,
  • odpravlja bolečine,
  • raztaplja blokade v človekovem biopolju,
  • krepi imunski sistem,
  • podpira (medicinsko) zdravljenje ali samozdravljenje,
  • krepi samozaupanje,
  • pripomore k osebnostni in duhovni rasti ter k uresničitvi človekovih potencialov.

Izvaja se s polaganjem rok na telo človeka, bodisi z dotikom telesa bodisi s polaganjem rok nekaj centimetrov nad fizično telo; lahko se izvaja v fizični prisotnosti osebe ali na daljavo.

Reiki je kozmični zdravilec telesa na vseh ravneh bivanja – zdravi fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo. V drugega človeka se pretaka skozi telo reikista kot prevodnika kozmične energije. Steče v tisti del telesa, kjer je najbolj potrebna, in v tolikšni meri, kot jo telo potrebuje. Uporablja se običajno v preventivne namene ali kot podpora pri zdravljenju.

V telesu se pri reikiranju sprožijo procesi samozdravljenja, očiščevanja in regeneracije. Sproženi procesi razstrupljanja in očiščevanja lahko v prvih dneh po tretmaju Reikija povzročijo blažjo reakcijo ali na videz okrepijo simptome težav. Ne more pa Reiki škodovati, saj gre za podporo kozmične inteligence in se pretok ustavi takrat, ko ni več potreben, ali v primeru, da skušamo v njegovo delovanje poseči s kontrolo uma.

Za izvajanje Reikija je potrebna inicijacija, ki jo naredi mojster učitelj Reikija. Učitelj s pomočjo simbolov učenca uglasi z energijo Reikija in učencu pomaga odpreti kanal za pretok energije.

Kot metoda (samo)zdravljenja in samourejanja je bila del starodavnih kultur in civilizacij, v moderni čas jo je v devetnajstem stoletju priklical Dr. Mikao Usui na Japonskem. Danes ga v zahodni kulturi poznamo kot Usuijev sistem zdravljenja z Reikijem.

Pomembno je vedeti, da Reiki služi kot preventiva ali podpora zdravljenju, nikakor pa ni in ne more biti nadomestilo za uradno medicinsko zdravljenje.

Srečamo se bodisi osebno bodisi na daljavo. Srečanje traja približno 60 minut. Po uvodnem razgovoru začnem z reikijem; roke polagam brezkontaktno nad glavne energijske centre klientovega telesa, skladno z vodstvom kozmične inteligence. Par dni pred srečanjem priporočam uživanje bolj zdrave lahke hrane in dobro hidracijo telesa.

Posamično srečanje traja 60 min. Cena srečanja je 60,00 EUR. Za prijavo na reiki srečanje pošljite e-poštno sporočilo na jasna@vsrce.si ali pokličite na telefon 041 286 729.